E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11665
Lasīšanai: 3 minūtes

Uzņēmums atrodas likvidācijas procesā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. martā, 2017
Romāns

Labvakar! Es jau rakstīju par savu jautājumu – Dzīvoklī neesoša komercuzņēmuma juridiskās adreses anulēšana, Nr. 11545. Situācija ir tāda, ka UR neko man negrib teikt. Saņēmu vēl vienu atbildi: “Darām zināmu, ka Reģistrs kompetences ietvaros jau ir sniedzis atbildes uz Jūsu jautājumiem. Papildu jautājumu noskaidrošanai lūdzu zvanīt pa tālruni: 67031723.” Vēl saņēmu atbildi no VID: “Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu pārvalde izskatīja Jūsu 2017. gada 13. marta iesniegumu par IU VALDIMEX, reģistrācijas kods 40102016731, neatrašanos juridiskajā adresē Indrānu ielā 2-5, Rīgā. Informējam, ka, lai individuālo uzņēmumu ierakstītu komercreģistrā, ir nepieciešama nekustamā īpašuma (ēkas vai dzīvokļa īpašuma) īpašnieka izsniegta piekrišana individuālā uzņēmuma juridiskās adreses reģistrācijai attiecīgajā ēkā vai dzīvokļa īpašumā, ja pieteikumu paraksta persona, kurai pieder juridiskajā adresē norādītais nekustamais īpašums, piekrišana nav jāiesniedz. Pēc VID rīcībā pieejamās informācijas, adrese Indrānu iela 2-5, Rīga, IU VALDIMEX dibināšanas brīdī bija tā īpašnieces īpašums. Vienlaikus norādām, ka Jūs kā pašreizējais nekustamā īpašuma īpašnieks varat vērsties tiesā ar prasības pieteikumu par sabiedrības darbības izbeigšanu, ja sabiedrība ir reģistrējusi juridisko adresi nekustamajā īpašumā bez nekustamā īpašuma īpašnieka piekrišanas.” Ko darīt? Gaidu atbildi. Paldies!

A
atbild:
06. aprīlī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Situācijas apraksts liecina, ka sākotnēji konkrētā adrese ir bijusi šī uzņēmuma dibinātāja īpašums.

Jautājumā nav norādīts, vai un ko paredz starp Jums un pārdevēju noslēgtais nekustamā pirkuma līgums par personu deklarēšanos un adreses izmantošanu komercdarbībai. Tādējādi prasības celšana tiesā par nepamatotu Jūsu adreses izmantošanu bez pušu vienošanās var nedot vēlamo rezultātu.

Atbilstoši ierakstam (03.04.2017.) Uzņēmumu reģistra datubāzē, kas publiski ir pieejams arī vietnē “Lursoft”, konkrētais uzņēmums ir likvidācijas procesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas