E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11625
Lasīšanai: 2 minūtes

Pēc BKA jāsaglabā iepriekšējais darbs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. martā, 2017
Digna

Labdien! Atrodos bērna kopšanas atvaļinājumā. Ar darba devēju ir iesāktas pārrunas, ka darbā atgriezīšos pirms atvaļinājuma beigām, kam darba devējs ir piekritis. Vēlos noskaidrot, kādas ir manas tiesības, atgriežoties darbā, - vai darba devējs ir tiesīgs samazināt manu darba slodzi, vai arī viņam tā ir jānodrošina tik lielā apmērā, kāds man bija, pirms devos atvaļinājumā? Paldies!

A
atbild:
24. martā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Pēc bērna kopšanas atvaļinājuma izmantošanas Jums atbilstoši Darba likuma 156. panta ceturtajai daļai ir  jāsaglabā iepriekšējais darbs un tie paši nodarbinātības noteikumi, darba samaksa. Ja uzņēmumā ir mainījušies apstākļi un darba devējam patiešām nav iespēju Jums piedāvāt to pašu darbu, tad Jums ir tiesības prasīt darba devējam nodrošināt Jūs ar līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu, turklāt  ar ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem.

Darba slodzes jeb nolīgtā darba laika samazināšana ir uzskatāma par darba līguma grozījumiem, un tie noformējami rakstveidā, abām pusēm piekrītot un parakstot.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas