E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11596
Lasīšanai: 3 minūtes

Izpratni par iespējām sniedz tikai pilns līguma teksts

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. martā, 2017
Sarma

Labdien! Jūnijā noslēdzu ar SIA cirsmas pirkuma līgumu, kurā tika ierakstīts šāds punkts: "Šis līgums stājas spēkā no tā parakstīšanas brīža un ir spēkā līdz pilnīgai saistību izpildei, cirsmas izstrādi veikt līdz 2016. gada 31. decembrim." Šobrīd mežs gandrīz izzāģēts,tomēr neliela daļa no nopirktās cirsmas ir vēl palikusi neizzāģēta. Nevēlos, lai šobrīd tiktu veikti mežizstrādes darbi, jo tiks bojāti ceļi, pa kuriem malka tiek vesta ārā. Vai es varu lauzt līgumu tādēļ, ka otra puse nav izzāģējusi visu cirsmu termiņā? Ja jā, kādā veidā to var izdarīt? Parakstot līgumu, cirsmas apliecinājumu atdevu SIA. Jau iepriekš pateicos par atbildi!

A
atbild:
15. martā, 2017
Una Medne
juriste

Lai varētu sniegt Jums detalizētu atbildi, nepieciešams iepazīties ar visu līguma saturu. To nav iespējams izdarīt pēc daļēji no līguma izrauta teksta. Noteikti ir svarīgi saprast katras puses pienākumus un tiesības, un attiecīgi jau no tā var izdarīt kādus pieņēmumus tālākai rīcībai.

Jums var ieteikt izmantot iespēju Advokatūras dienu laikā (13.–17.martā) vērsties pie kāda advokāta.

Kā pieteikties Advokatūras dienu konsultācijai?

  • Mājaslapas www.advokatura.lv sadaļā "Bezmaksas juridiskā palīdzība – 13. līdz 17. marts" ir pieejams saraksts ar to zvērināto advokātu kontaktinformāciju, kuri Advokatūras dienās sniedz bezmaksas juridiskās konsultācijas.
  • Interesents ar izvēlēto zvērināto advokātu sazinās individuāli, lai vienotos par konsultācijas laiku un tiesību jomu, kurā nepieciešams padoms. Iespējams, vienkāršākos jautājumos pietiek ar telefonsarunu.
  • Ņemot vērā ierobežoto konsultāciju laiku, advokāti iedzīvotājus aicina pieteikties laikus. Gadījumā, ja nevar ierasties, lūdz atteikt konsultācijas rezervāciju, lai šo iespēju varētu izmantot kāds cits.
  • Tehnisku jautājumu gadījumā šo Advokatūras dienu laikā plkst. 09.00–18.00 ir pieejams informatīvais tālrunis 26856642 (lūgums ņemt vērā, ar šī tālruņa starpniecību advokātu konsultācijas netiek sniegtas, bet gan nodrošināts informatīvs atbalsts un fiksēti ziņojumi, ja kādā reģionā bezmaksas konsultāciju iespējas vairs nav pieejamas).
Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas