E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11588
Lasīšanai: 2 minūtes

Lai piedzītu uzturlīdzekļus, jānosaka paternitāte

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. martā, 2017
Aija Māra Blūma

Vai varu iesniegt iesniegumu uzturlīdzekļu fondam par uzturlīdzekļiem manam bērnam, ja tēvs ir atsacījies ierakstīt savus datus bērna dzimšanas apliecībā?

A
atbild:
16. martā, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Lai no bērna tēva pieprasītu uzturlīdzekļus vai vērstos Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā par uzturlīdzekļu izmaksu tēva vietā, ir nepieciešams apstiprinājums, ka konkrētā persona ir bērna tēvs, proti, attiecīgs ieraksts dzimšanas apliecībā. Tāpēc vispirms ir jānosaka paternitāte.

Ja bērna bioloģiskais tēvs nevēlas labprātīgi atzīt bērna paternitāti, Jūs kā prasītāja pret viņu tiesā varat celt prasību par paternitātes noteikšanu. Vienlaikus ar pieteikumu par paternitātes noteikšanu var iesniegt prasību arī par uzturlīdzekļu piedzīšanu. Tādā gadījumā atbilstoši Civilprocesa likuma 43. panta pirmās daļas 3.punktā noteiktajam prasītājs ir atbrīvots no tiesas izdevumu samaksas.

Vairāk lasiet e-konsultācijā “Prasību par paternitātes noteikšanu un uzturlīdzekļu piedziņu var apvienot” un LV portāla skaidrojumā “Paternitāte – bērna izcelšanās noteikšana”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas