E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11578
Lasīšanai: 2 minūtes
19
19

Iesniegums atvaļinājuma piešķiršanai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. martā, 2017
Ligita

Labdien! Sakiet, lūdzu, kā pareizi jāraksta iesniegums par atvaļinājumu. Kā ir pareizi rakstīt iesniegumā - atvaļinājuma kompensācija vai atvaļinājuma pabalsts?

A
atbild:
16. martā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Katrā darbavietā ir savi nosacījumi, kā noformēt iesniegumu. Vispārēji Darba likums paredz, ka atvaļinājumu piešķir saskaņā ar darbinieka un darba devēja vienošanos vai atvaļinājumu grafiku, kuru veido darba devējs pēc konsultēšanās ar darbinieku pārstāvjiem ( 150. panta pirmā daļa).

Dodoties darba devēja piešķirtā apmaksātā atvaļinājumā, darbinieks saņem atvaļinājuma naudu.

Atvaļinājuma kompensācija tiek izmaksāta gadījumā, ja tiek pārtrauktas darba attiecības un ir atvaļinājuma uzkrājums, proti, neizmantots atvaļinājums.

Savukārt atvaļinājuma pabalsts ir īpaša sociālā garantija, kas var būt noteikta iestādes iekšējos normatīvajos dokumentos (piemēram, koplīgums, sociālo garantiju nolikums).

Ja Jums ir jāraksta iesniegums darba devējam par atvaļinājuma piešķiršanu, tad jāmin laiks, no kura atvaļinājumu piešķir, un lūgums izmaksāt atvaļinājuma pabalstu, ja tāds Jūsu iestādē ir paredzēts. Pārējie ar atlīdzību saistītie jautājumi šādā iesniegumā nav jānorāda, jo to izmaksu nosaka vispārējie tiesību akti.

Savukārt darba devējam ir jāinformē darbinieks par atvaļinājuma piešķiršanas laiku - pirmo un pēdējo atvaļinājuma dienu, lai novērstu pārpratumus ar ierašanos darbā pēc atvaļinājuma izmantošanas.

Labs saturs
19
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas