E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1157
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pensijas

Piecus gadus ātrāka pensionēšanās saglabāsies

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. maijā, 2012
SVETA PECURINA

2014.g. man septembrī paliek 57g. Es varēju aiziet pensijā pēc atvieglojumiem (bērns invalīds), bet ja ar 2014.g. mainās likums, man vajadzēs strādāt ilgāk līdz 60 gadiem. Lūdzu paskaidrojiet šo situāciju.

A
atbild:
22. maijā, 2012
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma „Par valsts pensijām” grozījumus patlaban izskata Saeimas Sociālo un darba lietu komisija, apspriežot priekšlikumus otrajam lasījumam. Likumprojektā nav paredzēts atcelt normu par pensionēšanās iespēju piecus gadus ātrāk vecākam, kurš ir aprūpējis bērnu invalīdu. Tātad, ja likums paredzēs, ka no 2014.gada tiek pakāpeniski paaugstināts pensionēšanās vecums par trim mēnešiem gadā, tad 2014.gadā tas varētu būt 62 gadi un trīs mēneši. Tas ir vispārējā gadījumā.

Ja cilvēkam būs tiesības doties pensijā piecus gadus ātrāk, tad tās viņš arī varēs izmantot un attiecīgi par pieciem gadiem agrāk doties pensijā, nekā likumā tobrīd būs noteikts pilnais pensijas vecums.

Tad, kad likums tiks pieņemts (sagaidāms, ka tas notiks jūnijā) un izsludināts, Jums būtu jāsazinās ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras speciālistiem, kuri, pamatojoties uz Jūsu informāciju, tad arī konkrēti pateiks, kad varēsit doties ātrākā pensijā, ja saskaņā ar likumu Jums būs tādas tiesības.

Papildu informācijai LV portāla raksts, kā top grozījumi likumā „Par valsts pensijām”:

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas