E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11555
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
1
1

Lauksaimniecības zemes pārdošana valstij

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. martā, 2017
Inta

Vai 2017. gadā ir iespējams lauksaimniecības zemi, kas netiek lietota, pārdot valstij? Kāda iestāde iepērk šādu zemi, un kādi dokumenti ir jāiesniedz?

A
atbild:
13. martā, 2017
Latvijas zemes fonds
Ina Alksne, vadītāja

Zemes īpašnieki, kas paši nevēlas vai nevar apsaimniekot savu lauksaimniecības zemi, var to pārdot vai nu privātajā tirgū, vai arī valstij, proti, Latvijas zemes fondam, kura pārvaldītāja ir „Attīstības finanšu institūcija “Altum””. Zemes fonda mērķis ir tieši tāds – lauksaimniecības zemi, kas netiek lietota, nopirkt, uzturēt un iespējami drīz to iznomāt jaunajiem lauksaimniekiem vai tiem, kas jau strādā un vēlas paplašināties.

Fonds darbojas jau vairāk nekā pusotra gadu, un šajā laikā no zemes īpašniekiem esam iegādājušies vairāk nekā 2200 hektārus zemes. Jāpiebilst, ka Zemes fonds pērk īpašumus par cenām, kas nepārsniedz vidējās cenas tirgū līdzvērtīgai lauksaimniecības zemei attiecīgajā novadā un pagastā. Fonds izvērtē katru zemes iegādes piedāvājumu pēc vairākiem kritērijiem, tostarp lauksaimniecības zemei jābūt vismaz 50% no platības, jābūt piebraucamam ceļam, tam nedrīkst būt saimnieciskās darbības ierobežojumu. Fonds veic tikai ekonomiski pamatotus un lietderīgus lauksaimniecības zemes iegādes darījumus, pērkot zemi gan no privātpersonām, gan uzņēmumiem.

Lai pārdotu zemi Latvijas zemes fondam, īpašniekam elektroniski jāiesniedz pieteikums, izmantojot pieteikuma formu www.altum.lv/zemesfonds. Droši aicinām arī zvanīt un konsultēties ar mūsu speciālistiem, tālr.67774088, 67774103.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas