E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1153
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Par pirmreizējo sanitāro grāmatiņu jāmaksā pašam

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. maijā, 2012
Sarmiite Vanaga

Mana meita mācās ēdienu gatavošanu un viesu apkalpošanu Mālpils profesionālajā vidusskolā. Lai varētu piedaliities māciibu prāksē,nepieciešama sanitārā grāmatiņa. Kam par to jāmaksā?

A
atbild:
18. maijā, 2012
Veselības inspekcija
Ineta Želve, Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Par profesionālās vidusskolas skolēnam veiktu pirmreizējo veselības pārbaudi un ierakstu personas medicīniskajā grāmatiņā ārstam ir tiesības iekasēt samaksu saskaņā ar apstiprināto maksas cenrādi.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 1046 „Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība”, pirmreizēja veselības pārbaude un obligātās veselības pārbaudes, mainoties darba vides faktoriem, un obligātās periodiskās veselības pārbaudes neietilpst valsts apmaksāto pakalpojumu apjomā, bet ir maksas pakalpojumi.

Vienlaicīgi personai, kura ir iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāja, ir tiesības vērsties Valsts ieņēmumu dienestā, lai attaisnotajos ārstnieciskajos izdevumos ieskaitītu izdevumus par obligātajām veselības pārbaudēm un atgūtu daļu no samaksātajiem līdzekļiem.

Papildu informāciju par valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas kārtību sniedz Nacionālais veselības dienests (tālr. 80001234), bet par maksājumu iekasēšanas pamatotību informāciju var saņemt, zvanot uz Veselības inspekcijas informatīvo tālruni 67081611 darba dienās no plkst. 8.30 līdz 17.00.

Papildu informācijai LV portāla skaidrojums "Sanitāro grāmatiņu apmaksā darba devējs".

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas