E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11527
Lasīšanai: 2 minūtes
9
9

Bezalgas atvaļinājuma ilgums ietekmē ikgadējā atvaļinājuma ilgumu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. martā, 2017
Kaspars

Labdien! Es vēlējos uzzināt – no 2016. gada novembra līdz 2017. gada aprīlim paņēmu bezalgas atvaļinājumu. Vai man vasarā pienākas apmaksāts atvaļinājums? Vai tas laiks, kuru pavadīju bezalgas atvaļinājumā, iet arī kā darba stāžs? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
16. martā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja bezalgas atvaļinājums ir izmantots viena gada laikā kaut par vienu dienu ilgāk par četrām kalendārajām nedēļām, tad atbilstoši Darba likuma 152. panta otrajai daļai šis laiks nedod tiesības uz ikgadējo atvaļinājumu. Jūsu gadījumā izmantotais bezalgas atvaļinājums, sākot no piektās nedēļas līdz bezalgas atvaļinājuma pēdējai dienai netiek ieskaitīts laikā, kas dod tiesības uz darba devēja apmaksātu atvaļinājumu.

Ikgadējo darba devēja apmaksāto atvaļinājumu piešķir saskaņā ar atvaļinājumu grafiku, un piešķirot ņem vērā darbinieka individuālo darba gada periodu. Praktiski tas nozīmē, ka atvaļinājumu var prasīt, taču saistībā ar ilgo bezalgas atvaļinājumu tas, visticamāk, būs īsāks nekā normālā kārtībā.

Darba jeb apdrošināšanas stāžu veido par darbinieku veiktās sociālās iemaksas. Tātad tiek ņemti vērā tie gada mēneši, kuros par Jums ir veiktas sociālās apdrošināšanas iemaksas pensiju apdrošināšanai. Izmantojot bezalgas atvaļinājumu, iemaksas darba devējs neveic.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas