E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11507
Lasīšanai: 2 minūtes

Pretenzijas par tiesu izpildītāja rīcību var izteikt LZTI padomei

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2017
Irina

Laulībā dzimuši trīs bērni, 2009. gadā tika izdots tiesas lēmums par to, ka tēvam jāmaksā uzturlīdzekļi no valsts noteiktās minimālās algas. Izrādās, ka tēvs ir maksājis nepilnu summu no valsts noteiktās, kā rezultātā pa šiem gadiem ir iekrājies parāds. Kā varu šo parādu atgūt? Ar tiesu izpildītāju, kurai šis lēmums tika nodots, kontaktēties nav iespējams, viņa ir neatsaucīga, nepieklājīga un runā ar mani paaugstinātā tonī.

A
atbild:
10. aprīlī, 2017
Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome
Elīna Avota, direktores pienākumu izpildītāja

Bērna mātei ieteicams vērsties pie tiesu izpildītāja, lai saņemtu informāciju par izpildu lietā veiktajām un plānotajām darbībām, lai noskaidrotu, vai parāda piedziņa no bērna tēva ir iespējama. Ja mātei ir iebildumi par tiesu izpildītāja darbu, tad ir iespējams izpildu dokumentu iesniegt citam tiesu izpildītājam. Tomēr jārēķinās, ka šādā gadījumā, lai izņemtu izpildu rakstu no tiesu izpildītāja, viņai būs jāsedz sprieduma izpildes izdevumi.

Ja tiesu izpildītājs uzvedas pretēji ētikas normām, tad bērna mātei ir tiesības iesniegt sūdzību par tiesu izpildītāja rīcību Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas