E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11502
Lasīšanai: 2 minūtes

Vienlaikus strādāt un būt bērna kopšanas atvaļinājumā nevar

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2017
Liena

Labdien! Šobrīd esmu bērna kopšanas atvaļinājumā (bērnam 1 gads) un vēlos atsākt strādāt, bet citā darbavietā. Vai man ir tiesības par to neinformēt iepriekšējo darbadevēju,tādā veidā paturot veco darbavietu līdz bērna kopšanas atvaļinājuma beigām? Vai arī, ja līgumā noteikts, ka 30 dienu laikā pēc atlūguma iesniegšanas ir jāturpina strādāt, es varēšu sākt darbu citur un uzreiz?

A
atbild:
15. martā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Bērna kopšanas atvaļinājumu (BKA) maksimāli 1,5 gadu apmērā piešķir konkrēts darba devējs. Par šī atvaļinājuma izmantošanu ir nodota informācija VID un VSAA.

Laikā, kad esat BKA, valsts Jums maksā vecāku pabalstu (līdz bērna 1,5 gadu vecumam, ja izlemts par šādu pabalsta saņemšanas ilgumu). Lai saņemtu vecāku pabalstu pilnā apmērā, šajā laikā darba ņēmēja ienākumu nevar būt. Ja ir izlemts strādāt,  darba devējs par to paziņos VID un VSAA, un vecāku pabalstu valsts Jums maksās 30% apmērā no piešķirtā vecāku pabalsta.

Tādējādi Jūs nevarat sākt strādāt pie cita darba devēja, vienlaikus saglabājot BKA pamatdarbā.

Gan par uzteikumu, gan BKA pārtraukšanu darba devējs ir jāinformē vienu mēnesi iepriekš. Viena mēneša termiņš ir saistīts ar darba devēja tiesībām organizēt jauna darbinieka atrašanu. Ja Jums ir nodoms pamatdarbā neatgriezties, Jums var ieteikt iesniegt darba devējam uzteikumu vienu mēnesi iepriekš, BKA laikā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas