E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11493
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

2009. gadā piespriesta soda piedziņa šobrīd ir iespējama

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2017
Dzintars

Labdien! Vai administratīvo sodu, kurš uzlikts 2009. gadā un par kuru nebiju saņēmis ierakstītu vēstuli vai kā citādi informēts, var sākt piedzīt 2017. gadā?

A
atbild:
06. martā, 2017
Una Medne
juriste

Lēmumu par administratīvā soda piemērošanu personai var nolasīt mutiski, vai par to saskaņā ar Paziņošanas likuma 8. pantu nosūta vēstuli uz deklarēto dzīvesvietas adresi.

Neatkarīgi no tā, vai fiziski šo dokumentu saņēmāt vai nesaņēmāt, atbilstoši Paziņošanas likuma 8. panta 3. daļai dokuments tiek uzskatīts par saņemtu septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā. Līdz ar to var rasties situācija, ka kaut kādu iemeslu dēļ līdz Jums nenonāca ziņa, ka Jums tiek sūtīta kāda ierakstīta vēstule, bet, ja sūtītājs var pierādīt (piemēram, ar pasta sarakstu), ka ir to nosūtījis, ievērojot normatīvu prasības, tad saskaņā ar regulējumu Jūs esat saņēmis.

Saskaņā ar Civillikuma 1895. pantu visas saistību tiesības noilgst, izbeidzas, ja tiesīgā persona tās neizlieto desmit gadu laikā. Tas nozīmē, ka institūcija, kas Jums ir piespriedusi sodu, ir iekļāvusies likumā norādītajos termiņos, lai soda piedziņa no Jums vēl būtu spēkā esoša un to varētu veikt. Piedzenot sodu, šobrīd iestāde ir pārtraukusi noilguma tecējumu, kas nozīmē, ka gadījumā, ja sodu neizdosies no Jums piedzīt patlaban, piedziņu iespējams atlikt un veikt tikai pēc nepilniem desmit gadiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas