E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11477
Lasīšanai: 2 minūtes

Latvijā ir aizliegta Indijas kaņepju sēklu sēšana un audzēšana

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. februārī, 2017
Mareks

Labdien! Sakiet lūdzu, vai, marihuānas sēklu iegādāšanās Latvijā ir uzskatāma par krimināli sodāmu. Lūgums nepārprast, jo nekādas kriminālas darbības nav paredzēts veikt. Jautājums ir vairāk paredzēts, lai izšķirtu juridiskas dabas diskusiju.

A
atbild:
06. martā, 2017

Mēs saprotam, ka jautājums ir par Indijas kaņepju sēklām, jo marihuānu iegūst no Indijas kaņepēm. Saskaņā ar likuma “Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību” 6. panta pirmo daļu Latvijā aizliegts audzēt Indijas kaņepes (Cannabis sativa subsp. Indica jeb tautā sauktā marihuāna).

Savukārt, atbildot uz jautājumu par Indijas kaņepju sēklas tirdzniecību, jāuzsver, ka atbilstoši minētā likuma 5. pantam aizliegts audzēt, ražot, izgatavot, importēt, eksportēt, izplatīt, reklamēt, transportēt, glabāt, nodot par atlīdzību vai bez tās, iegādāties un lietot, kā arī sūtīt cauri Latvijas teritorijai I sarakstā iekļautos augus (Ministru kabineta noteikumi Nr. 847), vielas un zāles. Ņemot vērā to, ka uz sēklām, tostarp I sarakstā iekļauto augu sēklām, šis likums neattiecas, Latvijā nav aizliegta Indijas kaņepju sēklu tirdzniecība. Latvijā ir aizliegta šo augu sēklu sēšana un audzēšana, par to tiek piemērots sods saskaņā ar Krimināllikuma 256. pantu, par to tirdzniecību tiek piemērots sods saskaņā ar Krimināllikuma 253.1 pantu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas