E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11475
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Par pabalsta kavēšanos jānoskaidro bankā vai VSAA

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. februārī, 2017
Inese Kažoka

Labvakar! Mans bezdarbnieka lēmuma numurs ir 160219-242atj1. Atvainojiet, bet vēlējos uzzināt, kad tiks ieskaitīts bezdarbnieka pabalsts kontā, jo visus iepriekšējos mēnešus tas tika ieskaitīts ļoti akurāti, jo ir izveidojusies situācija, ka steidzami jānorēķinās par dzīvokli. Ar cieņu!

A
atbild:
02. martā, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja bezdarbnieka pabalsts ir piešķirts, tad pabalsta izmaksas ilgums visiem bezdarbniekiem ir 9 mēneši neatkarīgi no apdrošināšanas (darba) stāža. Mainās vienīgi pabalsta summa ik pēc trim mēnešiem, tas ir, samazinās: pirmos 3 mēnešus pabalstu maksā piešķirtajā apmērā; nākamos 3 mēnešus - 75% no piešķirtā pabalsta apmēra; pēdējos 3 mēnešus - 50% no piešķirtā pabalsta apmēra.

Pabalstu pārskaita uz Jūsu norādīto kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas (PNS) kontu. Tātad par iespējamo naudas kavēšanos jānoskaidro savā bankā vai pastā.

Ir dažas situācijas, kad bezdarbnieka pabalsta izmaksu aptur. Likuma „Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam” 10. pantā noteikti bezdarbnieka pabalsta izmaksas apturēšanas un izbeigšanas gadījumi, piemēram, persona zaudē bezdarbnieka statusu, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta informāciju, konstatē, ka persona nepamatoti saņem bezdarbnieka pabalstu, jo pabalsta saņemšanas laikā šai personai ir darba ņēmēja vai pašnodarbinātā statuss.

Jūsu jautājumā šāda informācija nav norādīta.

Ja kavēšanās nav notikusi bankā, noskaidrojiet situāciju Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā. To varat izdarīt arī elektroniski, rakstot uz e-pastu: konsultacijas@vsaa.lv.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas