E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1147
Lasīšanai: 2 minūtes

GMI pabalstu aprēķinās pašvaldībā

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. maijā, 2012
sintija vitola

Labdien. Ģimenē esam trīs cilvēki. Ienākumi ir bērnam 8 Ls bērnu nauda un 30 Ls alimenti, kā arī brālim 20 Ls mēnesī. Kā aprēķina GMI pabalstu pēc šādām summām?

A
atbild:
21. maijā, 2012
Lolita Lūse
LV portāls

Jūsu sniegtās informācijas ir pārāk maz, lai sniegtu precīzu atbildi. Dodieties uz savas pašvaldības sociālo dienestu, aizpildiet iztikas līdzekļu deklarāciju un pašvaldība atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem aprēķinās Jūsu ģimenei pienākošos summu. Tā atkarīga gan no ģimenes locekļu vecuma, gan pašvaldības saistošajos noteikumos iekļautajam regulējumam, kas attiecas tikai uz Jūsu pašvaldību.

Ja dodaties meklēt sociālo palīdzību savā pašvaldībā un to nesaņemat, noteikti jāpieprasa rakstiska sociālā dienesta atbilde. Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā personai ir tiesības viena mēneša laikā pieprasīt, lai pašvaldības sociālais dienests rakstveidā noformē administratīvo aktu jeb lēmumu, kas atbilst visām administratīvā akta prasībām.

Pašvaldības sociālajam dienestam administratīvais akts personai jāizsniedz rakstveidā divu nedēļu laikā pēc attiecīgā pieprasījuma saņemšanas. Šajā rakstiskajā lēmumā būs atsauces uz likumiem, MK noteikumiem, pašvaldības saistošajiem noteikumiem un pamatojumi, kāpēc palīdzība vai pabalsts atteikts.

Ja arī pašam klientam šo atbildi saprast nebūs viegli, tas būs dokuments, kuru spēs izanalizēt un komentēt citi speciālisti, lai izprastu konkrēto situāciju. Nav divu vienādu sociālo gadījumu, tādēļ nevar salīdzināt savu pieredzi ar kaimiņa vai pat citas pašvaldības iedzīvotāja pieredzi.

Papildu informācijai normatīvie akti un LV portāla skaidrojumi:

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas