E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11461
Lasīšanai: 2 minūtes

Pāriešana uz citu augstskolu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. februārī, 2017
Krista

Labdien! Pašlaik studēju RPIVA 2. kursa bakalaura studiju programmā "Psiholoģija", bet vēlētos pāriet uz bakalaura studiju programmu "Sociālais pedagogs" vai "Sociālais darbinieks". Vai man ir iespēja pāriet no vienas studiju programmas uz citu studiju programmu citā augstskolā, un kādās programmās vēl man ir tiesības studēt, lai tās būtu līdzīgas psiholoģijas studiju kursiem? Cienot, Krista

A
atbild:
13. martā, 2017
Izglītības un zinātnes ministrija
Inta Bērziņa, Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas vecākā konsultante

Jums ir iespējas pāriet no vienas studiju programmas uz citu studiju programmu citā augstskolā. Tādā gadījumā augstskola salīdzina iepriekš apgūtos priekšmetus un to apjomu ar attiecīgās augstskolas studiju programmas atbilstošo daļu un norāda, kurus priekšmetus no iepriekš apgūtajiem var ieskaitīt un kuros kārtojami papildu pārbaudījumi. Priekšmetus ieskaita, ja to apjoms kredītpunktos abās salīdzināmajās studiju programmās ir vienāds vai kredītpunktu skaits iepriekš apgūtajā attiecīgajā priekšmetā ir lielāks. Papildus kārtojamo priekšmetu kopapjoms nedrīkst pārsniegt 20 kredītpunktus.

Lēmumu par studiju līguma slēgšanu pieņem rektors vai viņa pilnvarota amatpersona, pamatojoties uz studiju programmas direktora ieteikumu. Augstskola izdod rīkojumu par imatrikulāciju noteiktā semestrī, pievienojot veiktā salīdzinājuma protokolu un individuālo studiju plānu ar papildu prasībām (apgūstamie priekšmeti, pārbaudījumu kārtošanas termiņi), ņemot vērā, lai kopā ar papildus apgūstamajiem priekšmetiem studiju gadā iegūto kredītpunktu skaits nepārsniegtu 40 kredītpunktus.

Individuālā studiju plāna izpildi kontrolē augstskolas vai koledžas struktūrvienības vadītājs, kurš ir atbildīgs par atbilstošās studiju programmas īstenošanu.

Arī to, kādās programmās vēl Jums ir tiesības studēt, lai tās būtu līdzīgas psiholoģijas studiju kursam, novērtēs konkrētā augstskola, kurā vērsīsieties.

Šeit varat iepazīties ar Ministru kabineta noteikumiem: https://likumi.lv/doc.php?id=96800.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas