E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11445
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
3
3

Vadītāja tiesību atjaunošana

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. februārī, 2017
ornika

Kā atjaunot vadītāja tiesības? Par braukšanu dzērumā bija ar tiesas lēmumu autovadītāja tiesības atņemtas uz četriem gadiem. Pēc šī termiņa beigām CSDD uzliek vēl liegumu uz vienu gadu. Nu jau arī šis termiņš tūlīt beigsies, lai gan nesaprotu, uz kāda likuma pamata tas tika darīts. Vai jāiet uz pirmstermiņa medicīnisko komisiju? Vai tiesības varu atjaunot, tikai vēlreiz apmeklējot autoskolu, vai to varu veikt pašmācības ceļā, atjaunojot zināšanas ceļu satiksmes noteikumos. Gaidīšu atbildi.

A
atbild:
20. februārī, 2017
Elīna Gulbe
LV portāls

Normatīvie akti paredz, ka gadījumā, ja tiesības atņemtas par auto vadīšanu alkohola reibumā, lai tās atgūtu, jāiziet pirmstermiņa veselības pārbaude, kuru veic ārstniecības iestādē izveidota specializēta medicīniskā komisija. Tāpat jānokārto B kategorijas teorētiskais un vadīšanas eksāmens vienā no CSDD nodaļām, kurā šos eksāmenus pieņem. Autoskola nav jāapmeklē.

Savukārt iemeslu, kāpēc uzlikts tiesību iegūšanas liegums uz gadu, varat noskaidrot, vēršoties Valsts policijas attiecīgā reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldē. Rīgā tas ir Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Satiksmes administratīvo pārkāpumu izskatīšanas birojs, kurš atrodas Gaujas ielā 15.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas