E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11429
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par piebraucamo ceļu pie privātmājas jākonsultējas būvvaldē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. februārī, 2017
Ilze

Labdien! Esam iegādājušies zemi, kur vēlamies būvēt privātmāju. Tiek gatavots būvprojekts, lai saņemtu būvatļauju. Procesa gaitā arhitekts mūs informē, ka ceļš pie zemes īpašuma pieder privātpersonai, līdz ar to ir nepieciešams saskaņojums ar šo privātpersonu būvatļaujas saņemšanai. Vai tas tiešām tā ir? Esam noskaidrojuši, ka apmēram 70% no kadastrā reģistrētā ceļa pieder vienai privātpersonai, pārējie apmēram 15 dažādām privātpersonām. Interesējoties pie apkārtējo māju īpašniekiem, uzzinām, ka viņiem šāds saskaņojums no būvvaldes puses nav bijis prasīts (būvatļaujas saņemtas un ēkas gan celtas pirms vairākiem gadiem). Ja tiešām šāds saskaņojums ir vajadzīgs, tad vai no visiem domājamo daļu turētājiem vai tikai no tiem, kuru īpašumiem sanāk braukt garām, lai piekļūtu mūsu īpašumam? Kāds būtu īsākais ceļš situācijas atrisināšanai? Paldies!

A
atbild:
24. februārī, 2017
Ekonomikas ministrija
Būvniecības un mājokļu politikas departamenta speciālisti

Minētajā gadījumā ir iespējamas vairākas tiesiskās situācijas, kurām iespējami dažādi risinājumi. Lai izvērtētu konkrēto gadījumu, nepieciešama detalizētāka informācija.

Saskaņā ar Būvniecības likuma 12. panta trešās daļas 2. un 12.punktu būvvalde atbilstoši savai kompetencei sniedz ziņas par teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumiem, kā arī sniedz konsultācijas par būvniecības iespējām attiecīgajā teritorijā.

Ņemot vērā iepriekšminēto, iesakām zemes īpašniekam konkrētās situācijas atrisināšanai un atbildes saņemšanai par nepieciešamajiem būvniecības saskaņojumiem griezties pašvaldības būvvaldē.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas