E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11428
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādniekam jākomunicē ar tiesu izpildītāju

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. februārī, 2017
Renārs

Labdien! No darba algas darba devējs veic ieturējumus pēc izpildrakstiem katru mēnesi un pārējo summu pārskaita uz kontu pastā. Tiesu izpildītājs ir bloķējis kontu pastā un atstājis izņemšanai 380 eiro. Saliekot visas ieturētās summas, tā ir lielāka par 50% no darba samaksas. Vai tiesu izpildītājs drīkst tā darīt – ieturēt vairāk par 50%? Paldies!

A
atbild:
20. februārī, 2017

Parādniekam ir ne vien tiesības, bet arī pienākums veidot komunikāciju ar tiesu izpildītāju, lai parāda atgūšanas procesā neveidotos domstarpības. Komunikācija šajā gadījumā ir rakstveida iesniegums ar lūgumu atbloķēt Jūsu kontu, kā pamatojumu norādot, ka uz to saņemat darba samaksu. Šim iesniegumam ir jāpievieno bankas konta pārskats par pēdējiem trim mēnešiem, kas šo faktu apliecina.

Praksē šādos gadījumos, kad  ir apķīlāts algas konts, tiesu izpildītājs uz iesnieguma pamata to parasti atķīlā. Tiesu izpildītāja mērķis nav pārmērīgi apgrūtināt parādnieku. Jānorāda, ka tiesu izpildītājs nezina,  kādus naudas līdzekļus konkrētajā kontā Jūs saņemat. 

Vairāk informācijas par parādu piedziņu var gūt, izlasot skaidrojumus Parādnieka tiesības un pienākumi parāda piedziņas procesā un Kādi ienākumi ir pakļauti parādu piedziņai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas