E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11427
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
1
7
1
7

Kontu pasta norēķinu sistēmā var apķīlāt

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. februārī, 2017
Ināra

Labdien! Ja ir kredītsaistību parāds un ja ir pastā atvērts konts, vai tiesu piedzinēji var pasta kontu bloķēt un, ja var, vai es varu izņemt sev ienākošo naudu?

A
atbild:
20. februārī, 2017

Latvijā, ja parādnieka konts ir atvērts “Latvijas Pasta” norēķinu sistēmā, tad tiesu izpildītājs apķīlā parādnieka naudas līdzekļus tajā kā naudas līdzekļus, kas parādniekam pienākas no trešajām personām.
Tas notiek saskaņā ar Civilprocesa likuma 599. panta pirmo un otro daļu.

Ja piedziņu vērš uz naudas līdzekļiem, kas pienākas no citām personām, tostarp no cita tiesu izpildītāja, tiesu izpildītājs nosūta šīm personām pieprasījumu paziņot, vai tām ir pienākums samaksāt kādas summas parādniekam, uz kāda pamata un kādā termiņā. Vienlaikus ar pieprasījumu tiesu izpildītājs paziņo, ka šie naudas līdzekļi tiek apķīlāti piedziņas summas un sprieduma izpildes izdevumu apmērā un ka līdz pilnīgai piedzenamās summas un sprieduma izpildes izdevumu dzēšanai šīm personām naudas līdzekļi jāieskaita tiesu izpildītāja depozīta kontā.

Respektīvi, visi naudas līdzekļi tiek novirzīti sprieduma izpildes izdevumu un parāda segšanai. Tikai pēc pilnīgas parāda nomaksas parādnieks atkal varēs brīvi rīkoties ar saviem naudas līdzekļiem.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas