E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11423
Lasīšanai: 2 minūtes

Komunikāciju izbūvi var atļaut un var neatļaut

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. februārī, 2017
Laura

Labdien! Esmu daudzdzīvojamās mājas dzīvokļa īpašniece. Īpašums atrodas ēkas trešajā stāvā, virs mana īpašuma atrodas neapdzīvojama telpa, kuras īpašnieks bija pašvaldība. Šī telpa tika pārdota izsolē kā dzīvoklis ar visām komunikācijām. Jaunais īpašnieks pērkot nepārliecinājās (!!!) par to, ka tur nav komunikāciju (ūdensapgāde, kanalizācija). Tagad, kļūdu novēršot, mājas apsaimniekotājs (pašvaldības uzņēmums) vēlas šajā nedzīvojamā telpā ievilkt komunikācijas. Man ir mutiski lūguši atļaut caur manu īpašumu veikt šo izbūvi (caur manu tualeti un vannas istabu). Attiecīgajās telpās ir veikts labs remonts. Vai man ir jāpiekrīt izbūvei? Kam un kas ir jāsaskaņo? Vai man ir jāveic īpašuma inventarizācija? Kam jāsedz zaudējumi, izdevumi? Kas vēl būtu jāzina? Paldies!

A
atbild:
23. februārī, 2017
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Vitolds Peipiņš
Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš saistībā ar Jūsu jautājumu sniedz šādu komentāru: „Šeit ir tikai vienošanās princips: ja vēlaties, varat atļaut komunikāciju izbūvi caur Jūsu īpašumu, bet varat arī neatļaut: privātīpašums ir neaizskarams, un noraidījuma iemesli pat nav jāpaskaidro.

Pirms noraidoša lēmuma pieņemšanas tomēr var apdomāt, ka labas kaimiņu attiecības dažkārt nav mazsvarīgas. Ja izlemjat atbalstīt lūgumu, tad precīzi ir jānoskaidro, cik lieli var būt gaidāmie telpu bojājumi un ar tiem saistītais finansiālais kaitējums. Ar darbu organizētāju (kā saprotams no informācijas – mājas apsaimniekotāju) ir jānoslēdz rakstisks līgums par abu pušu pienākumiem un tiesībām, kā arī remontdarbu gaitā radīto bojājumu novēršanu vai zaudējumu atlīdzināšanu. Uz mutisku vienošanos paļauties nedrīkst.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas