E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11396
Lasīšanai: 2 minūtes

Par neizmaksāto darba algu var tiesāties

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. februārī, 2017
Владимир

Работодатель не платит зарплату рабочим с октября 2016 г. и до сих пор. Постоянные обещания и объяснения об отсутствии средств. В государственную трудовую инспекцию уже обращались. Что можно и нужно ещё предпринять?

(Darba devējas nemaksā algu darbiniekiem jau no 2016. gada oktobra. Nemitīgi sola un skaidro, ka nav naudas. Valsts darba inspekcijā jau vērsāmies. Ko var un vajag vēl darīt?)

A
atbild:
17. februārī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Visi strīdi, kas izriet no darba tiesiskajām attiecībām, tostarp darba algas nemaksāšana, ir risināmi uz vietas uzņēmumā vai tiesā.

Ja darba devējs nav izmaksājis darba līgumā nolīgto un pienākošos samaksu, Jums, lai aizstāvētu savas tiesības un nepieciešamības gadījumā vērstos ar prasību tiesā, sākotnēji var ieteikt vērsties pie darba devēja rakstveidā. Iesniegumā jānorāda savs prasījums par konkrētā laika periodā nesamaksātā atalgojuma izmaksu un piebilde, ka pienākošās kompensācijas neizmaksāšanas gadījumā vērsīsieties tiesā.

Atbilstoši Darba likuma 31. pantam visi prasījumi, kas izriet no darba tiesiskajām attiecībām, noilgst divu gadu laikā, skaitot no darba attiecību izbeigšanas dienas.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 43. panta pirmās daļas pirmo punktu prasītāji prasībās par darba samaksas piedziņu un citiem darbinieku prasījumiem, kas izriet no darba tiesiskajām attiecībām vai ir ar tām saistīti, ir atbrīvoti no tiesas izdevumu samaksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas