E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11382
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Grūtniecei ir atšķirīgas tiesības uz ikgadējo atvaļinājumu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. februārī, 2017
Iveta

Labdien! Interesē jautājums par atvaļinājuma izņemšanu pirms došanās dekrētā. Visu atvaļinājumu, kas man pienācās 2016. gadā, esmu izmantojusi un vēlējos noskaidrot, vai man kā grūtniecei ir tiesības izņemt visu atvaļinājumu (4 kalendārās nedēļas un papildu atvaļinājumu 6 darba dienas), kas man pienākas šogad, ja dodos dekrētā. sākot ar 12. maiju. No darbavietas personāla daļas uz šo jautājumu saņēmu noliedzošu atbildi, jo sanāk, ka izmantošu atvaļinājumu priekšlaicīgi, un pēc būtības nedēļa atvaļinājuma pienākas par nostrādātiem 3 mēnešiem, divas nedēļas par 6 mēnešiem utt. Vai tiešām tā ir un darba devējs man var neapstiprināt šo ikgadējā atvaļinājuma izmantošanu pirms došanās dekrētā?

A
atbild:
22. februārī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba devējs nav tiesīgs atteikt atvaļinājuma piešķiršanu grūtniecei.

Darba likuma 149. panta ceturtā daļa  skaidri nosaka ikgadējā atvaļinājuma saņemšanas kārtību un apmēru grūtniecei: sievietei pēc viņas pieprasījuma ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu piešķir pirms grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma vai tieši pēc tā neatkarīgi no laika, kurā sieviete bijusi nodarbināta pie attiecīgā darba devēja.

Tādējādi likums nedod tiesības interpretēt piešķiramā atvaļinājuma ilgumu – tas ir piešķirams pilnā apmērā neatkarīgi no laika, kurā pastāv darba tiesiskās attiecības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas