E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11348
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Pašvaldībai ir pienākums atbildēt uz visiem jautājumiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. februārī, 2017
Diāna

Labdien! Sakiet, lūdzu, ja pašvaldība ir saņēmusi iedzīvotāju iesniegumu ar lūgumu sniegt atbildi uz vairākiem jautājumiem un ir atbildējusi tikai uz vienu no tiem, bet pārējos ignorējusi, kādas ir iedzīvotāju tiesības saņemt atbildi uz pārējiem iesnieguma punktiem. Kam ir iespējams rakstīt sūdzību par ignorēšanu no pašvaldības puses? Iesniegumā uzskaitītajiem jautājumiem ir sabiedrisks, nevis pašlabuma raksturs. Paldies!

A
atbild:
01. martā, 2017
Laura Studente
LV portālam

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 104. pantu ikvienam ir tiesības likumā paredzētajā veidā vērsties valsts un pašvaldību iestādē ar iesniegumu un saņemt atbildi pēc būtības. Šīs tiesības ir daļa no valsts vai pašvaldības labas pārvaldības. Tās tiek īstenotas uz personas iniciatīvas pamata, vēršoties pie valsts vai pašvaldības kāda tai interesējoša jautājuma noskaidrošanai. Valsts vai pašvaldības pienākums atbilstoši šai konstitucionālajai normai ir sniegt atbildi, kurā ir izvērtēti uzdotie jautājumi un tie motivēti atbildēti.

Piemēram, Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamenta 2012. gada 10. februāra spriedumā lietā Nr. SKA-3/2012 noteikts, ka atbildes nesniegšana vispār vai atbildes nesniegšana pēc būtības kā faktiskā rīcība atbilstoši Administratīvā procesa likumam ir pārbaudāma administratīvajā tiesā.

Administratīvā tiesa pēc personas pieteikuma veic kontroli par iestādes izdota administratīvā akta vai iestādes faktiskās rīcības tiesiskumu un pamatotību, kā arī personas publiski tiesisko pienākumu vai tiesību ievērošanu. Tiesas spriedums nav pārsūdzams. Par pieteikuma iesniegšanas un izskatīšanas kārtību lasiet šeit.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas