E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11345
Lasīšanai: 2 minūtes

Rekomendācijas sniedz PTAC

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. februārī, 2017
Inita Škapare

Šī gada februāra sākumā esmu saņēmusi (un visi pārējie dzīvojamās mājas īpašnieki) paziņojumu par parāda atgūšanas procesa uzsākšanu. Adrese ir Aplokciema iela 18, Rīga (kad. nr. 01000680182). Man tiek uzrādīts parāds par trīs gadiem 802,87 eiro apmērā. Esam atraduši maksājuma kvītis, kur tiek maksāts par zemes nodokli. No kurienes var būt šāds parāds, par ko neviens netika informēts? Šādas vēstules ir saņēmuši aptuveni desmit vai vairāk māju īpašnieku visos Rīgas rajonos. Jautājums: Vai kreditors AS "Pilsētas zemes dienests" ir tiesīgs pieprasīt zemes nomas maksu par 2008., 2009., 2010. gadu, ja līdz 24.05.2010. zemes īpašnieks bija AS “Juridiskais birojs “Specialis””? Savā paziņojumā firma norāda, ka ir veikta nosaukuma maiņa. Šie paziņojumi ir skāruši ļoti lielu daļu Rīgas iedzīvotāju, kas šobrīd ir neziņā, kā rīkoties, jo summas ir neapmaksājamas. Kā mums rīkoties?

A
atbild:
21. martā, 2017
Una Medne
juriste

Jūsu situācija pēdējos mēnešos ir skārusi lielu daļu dzīvokļu īpašnieku Rīgā. Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) redzes lokā arī ir nonācis šis uzņēmums, un PTAC ir sniedzis nelielas rekomendācijas, kā rīkoties šādā situācijā. Ar PTAC viedokli var iepazīties šeit.

Papildus jānorāda, ka AS “Juridiskais birojs “Specialis”” ir tā pati AS “Pilsētas zemes dienests”. Pēc Uzņēmumu reģistra datiem, AS “Juridiskais birojs “Specialis”” 2010. gada 24. maijā tika mainīts nosaukums uz AS “Pilsētas zemes dienests”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas