E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11324
Lasīšanai: 3 minūtes

Ja baro bērnu ar krūti, ir tiesības uz nepilnu darba laiku

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. februārī, 2017
Jelena

1) Sakiet, lūdzu, kā es varu likumīgi saīsināt darba dienu, atgriežoties darbā pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, jo bērnam būs jau vairāk nekā 1 gads un 6 mēneši, bet es turpinu barot viņu ar krūti.

2) Ja mēs runājam ar darba devēju par iespēju strādāt nepilnu darba dienu, tad darba samaksa izmaksājama atbilstoši nostrādātajam – tad obligāti būs algas samazinājums? Liels paldies iepriekš!

A
atbild:
27. februārī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darba devējam jānodrošina iespēja strādāt nepilnu darba dienu sievietēm vienu gadu pēc bērniņa piedzimšanas un tām, kuras baro bērnu ar krūti, – visā barošanas laikā. 

Ja Jūs strādājat nepilnu darba laiku, Jums ir tādas pašas tiesības, piemēram, uz apmaksātu ikgadējo atvaļinājumu, kā tiem darbiniekiem, kuri strādā normālu darba laiku.

Darba devējs, slēdzot darba līgumu ar darbinieku, vienojas par nolīgto dienas vai nedēļas darba laiku, kuru saskaņā ar Darba likuma 40. panta pirmās daļas 7. punktu norāda darba līgumā. Darba devējam un darbiniekam ir tiesības vienoties par tādiem darba līguma nosacījumiem, kas nosaka īsāku darba dienu vai darba nedēļu. Tādā gadījumā pusēm jāvienojas par konkrētu nepilnu darba stundu skaitu, piemēram, 5 stundas dienā, 25 stundas nedēļā utt. Neievērojot minēto prasību, nepieciešamības gadījumā nav iespējams precīzi aprēķināt atvaļinājuma, slimības naudu.

Ja darbinieks ir nodarbināts nepilnu darba laiku, darba devējam jāveic samaksa par darbinieka faktiski nostrādāto laiku, ievērojot darba līgumā nolīgtās darba samaksas apmēru.

Saskaņā ar Darba likuma 97. pantu pusēm ir tiesības veikt grozījumus darba līgumā un rakstveidā vienoties par grozījumiem jautājumā par darba algu. Vienošanās par grozījumiem darba līgumā ir noformējamas rakstveidā. Darba devējs vienpusējā kārtībā grozīt darba līguma noteikumus nedrīkst, un, ja darbinieks nepiekrīt parakstīt piedāvātos grozījumus, spēkā ir iepriekšējie darba līguma noteikumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas