E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11304
Lasīšanai: 2 minūtes

Lai piedzītu NĪN parādu, tiesas nolēmums nav vajadzīgs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. februārī, 2017
Vaira Vilcāne

Labdien! Vai var atņemt un ielikt izsolē privatizētu dzīvokli par zemes nodokļa parādu, kas pēc saņemtā pirmā brīdinājuma tika samaksāts. Palika sodanauda, kuru neviens neatsakās maksāt. Bez tiesas lēmuma, jo zemesgrāmata ir uz mirušā vīra vārda, mantinieki ir tikai pieteikušies, pamatojoties uz Rīgas domes lēmumu.

A
atbild:
15. februārī, 2017

Lai piedzītu nekustamā īpašuma nodokļa parādu ar tiesu izpildītāja starpniecību, nav nepieciešams tiesas nolēmums. Šajā gadījumā tas būs Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes izpildrīkojums saskaņā ar Civilprocesa likuma 540. panta 3. punktu.

No jautājuma konteksta noprotams, ka lieta varētu atrasties pie zvērināta tiesu izpildītāja. Visticamāk, tiesu izpildītājs ir apturējis izpildu lietvedību. Jums vajag painteresēties, kādā procesā lieta atrodas.

Civilprocesa likuma 560. panta pirmās daļas 1. punkts nosaka, ka tiesu izpildītājs aptur izpildes lietvedību, ja: fiziskā persona, kas ir parādnieks vai piedzinējs, ir mirusi, vai juridiskā persona, kas ir parādnieks vai piedzinējs, beigusi pastāvēt un tiesas nodibinātā tiesiskā attiecība pieļauj tiesību pārņemšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas