E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11297
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa atvieglojumu piemērošana

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. februārī, 2017
Madara

Labdien! Esmu trīs bērnu mamma. 2015. gada decembrī nopirku mašīnu, samaksāju ceļa nodokli par 2015. gada decembri. TA apskate bija jāiziet 2017. gada janvārī, par 2017. gadu man piemēroja 50 procentu nodokļu atvieglojumu, bet par 2016. gadu ceļa nodoklis bija jāmaksā pilnā apmērā. CSDD darbiniece teica, ka par šo gadu var piemērot atlaidi, bet, tā kā 2017. gadā maksāju ceļa nodokli par 2016. gadu, tad nevarot piemērot šo nodokļu atvieglojumu. Vai tā tas tiešām ir? Paldies par atbildi!

A
atbild:
02. februārī, 2017
Elīna Gulbe
LV portāls

Šī gada 1. februārī stājās spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr.858 “Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa maksāšanas kārtība”. Tie papildināti ar 49.1 punktu, kas paredz, ka Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likuma 7. panta pirmajā, otrajā, trešajā, ceturtajā, 4.1 un piektajā daļā minēto atvieglojumu (tostarp daudzbērnu ģimenēm paredzēto) piemēro arī par iepriekšējo kalendāra gadu, ja nodokļa maksājumu par iepriekšējo kalendāra gadu veic, ievērojot kārtējai transportlīdzekļa valsts tehniskajai apskatei noteikto termiņu.

Līdz šim šī norma attiecīgajos MK noteikumos nebija iekļauta, tāpēc attiecīgajā situācijā (janvārī) nodokļa atvieglojumu bija iespējams piemērot tikai par 2017. gadu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas