E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11266
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

NĪN maksā zemes īpašnieks

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. janvārī, 2017
Raimonds

Labdien! Esmu zemes gabala īpašnieks. Uz īpašuma vienas daļas atrodas daudzdzīvokļu ēka ar privatizētiem dzīvokļiem. Kā man likumiski pareizi ir jākārto attiecības ar šo dzīvokļu īpašniekiem (un kādi likumi tās regulē), lai es no viņiem varētu prasīt šī zemes gabala nekustamā īpašuma nodokļa atmaksu, kas attiecas uz platību, ko aizņem šī daudzdzīvokļu ēka? Vai es varu šo NIN atmaksu prasīt arī par iepriekšējiem gadiem? Jau iepriekš paldies par atbildi!

A
atbild:
26. janvārī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

2015. gada 1. janvārī stājās spēkā grozījumi likumā „Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” un likumā „Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”, izslēdzot zemes nomnieku pienākumu piespiedu dalītā īpašuma gadījumos kompensēt zemes īpašniekiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu.

Tātad daudzdzīvokļu mājas dzīvokļu īpašniekiem nav jāmaksā NĪN par Jūsu zemi, tas ir Jūsu paša pienākums. Tā kā tas ir likumisks pienākums, nav jautājuma, par ko puses var brīvi vienoties. Vienoties ar zemes nomniekiem Jūs varat par zemes nomas maksas apmēru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas