E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11261
Lasīšanai: 2 minūtes

Pieteikšanās uz mantojumu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. janvārī, 2017
Sandra

Sveiki! Cik ilgā laikā var pieteikties uz mantojumu, ja es nebiju informēta par to? Izrādās, informēta bija mana māte, bet uz viņu neattiecas mantojums, drīz būs pagājuši trīs gadi no īpašnieka nāves, un tagad man zvana no namu pārvaldes un jautā, kā rīkošos ar īpašumu, bet nekādas skaidrības nav. Paldies!

A
atbild:
01. martā, 2017
Latvijas notārs
Anta Maldupe-Krūmiņa, zvērināta notāre

No Jūsu jautājuma nav saprotams, vai konkrētajā gadījumā ir bijusi izsludināta mantojuma atklāšanās vai nē. Saskaņā ar Civillikuma 693. pantu, ja mantojuma pieņemšanai mantojuma atstājējs noteicis zināmu termiņu, tad ieceltam mantiniekam tas jāievēro. Ja tāds termiņš nav noteikts, bet mantinieki ir uzaicināti, tad mantot aicinātajam sava griba par mantojuma pieņemšanu jāizteic līdz uzaicinājumā noliktajam termiņam.

Ja uzaicinājuma nav bijis, tad mantiniekam jāizsaka sava griba pieņemt mantojumu gada laikā, skaitot šo termiņu no mantojuma atklāšanās dienas, ja mantojums atrodas viņa faktiskā valdījumā, bet pretējā gadījumā – no ziņu saņemšanas laika par to, ka mantojums atklājies.

Lai saņemtu pilnvērtīgu konsultāciju un skaidrojumu Jūsu situācijai, iesaku Jums vērsties pie zvērināta notāra. Lai sameklētu dzīvesvietai tuvāko notāru, iesaku apmeklēt mājaslapu www.latvijasnotars.lv, kurā ir norādīts visu Latvijas notāru saraksts, prakses vietu adreses, kontakttālruņi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas