E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11248
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba samaksu nosaka, pusēm vienojoties

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. janvārī, 2017
Baiba

Labdien! Darbinieks strādā 0,9 slodzes un saņem par to 410 eiro. Darba devējs palielina darba slodzi uz vienu un nosaka par šo pilno slodzi mēnešalgu 440 eiro. Tas nozīmē, ka darbinieka mēnešalga, palielinot darba slodzi, tiek samazināta, jo tai, ņemot vērā to, ka par 0,9 slodzēm saņēma 410 eiro, par pilnu slodzi vajadzētu būt 455,56 eiro. Kā rīkoties šajā situācijā darba devējam?

A
atbild:
15. februārī, 2017
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Darba samaksa nosakāma, pusēm vienojoties, kā arī ņemot vērā Darba likuma 61. pantā ietverto nosacījumu, ka minimālā darba alga normālā darba laika ietvaros nedrīkst būt mazāka par valsts noteikto minimumu.

Konkrētajā gadījumā nav izprotams, kādā nozīmē lietots termins „slodze”. Darba likumā nav paredzēta darba samaksas noteikšana atkarībā no slodzes. Tomēr ir atsevišķi speciālie normatīvie akti, kuros darba samaksas apmērs nosakāms atkarībā no slodzes, piemēram, Ministru kabineta 5.07.2016. noteikumi Nr. 445 „Pedagogu darba samaksas noteikumi”. 

Tā kā šajā gadījumā nav zināmi nodarbināšanas noteikumi, kā arī darba līguma noteikumi, nav iespējams sniegt komentāru par šo jautājumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas