E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11247
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Nederīgā vadītāja apliecība jānodod CSDD vai Valsts policijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. janvārī, 2017
Andris

Sveiki, mani apturēja alkohola reibumā un piesprieda divus gadus 16. jūnijā tiesas lēmumā, es pārsūdzēju uz apgabaltiesu, kur atstāja negrozītu lēmumu, atnāca pa pastu 14. jūlijā. Kurā datumā vajadzēja uzlikt tiesību liegumu? Man tas vēl joprojām nav uzlikts CSDD, un apliecība ir derīga. Vai to vispār vēl var izdarīt ar atpakaļejošu datumu?

A
atbild:
13. februārī, 2017
Valsts policija
Simona Grāvīte, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Simona Grāvīte skaidro: “Tiesību liegumam vajadzēja stāties spēkā no brīža, kad tika pieņemts lēmums administratīvā pārkāpuma lietā, un, pamatojoties uz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 285. pantu, sūdzības iesniegšana lietās, kuras saistās ar transportlīdzekļa tiesību atņemšanu, neaptur lēmuma izpildi. Līdz ar to, iespējams, ir notikusi kāda kļūda, jo LAPK noteiktajā kārtībā vadītāja apliecībai bija jābūt policijas iestādē.”

Turklāt LAPK 309. pants nosaka, ka gadījumā, ja transportlīdzekļa vadītājam atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, bet apliecība nav izņemta, transportlīdzekļa vadītājam ir pienākums 10 dienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas nodot nederīgo vadītāja apliecību Ceļu satiksmes drošības direkcijai, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūrai vai Valsts policijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas