E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11243
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Jaundzimušā pūriņa naudu neieskaita trūcīgas ģimenes ienākumā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. janvārī, 2017
Inga

Labdien! Vēlētos zināt vai, kārtojot no jauna trūcīgā statusu, ņems vērā valsts vienreizējo bērna piedzimšanas pabalstu, kurš pašreiz ir 421,17 euro?

A
atbild:
25. janvārī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Trūcīgas personas statusu nosaka Ministru kabineta noteikumu Nr. 299 kārtībā par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu. Ģimene (persona) atzīstama par trūcīgu, ja tās vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 128,06 eiro.

Deklarācijā norāda šādus ģimenes (personas) ienākumus par pēdējiem pilniem trim kalendāra mēnešiem: no algota darba; valsts sociālās apdrošināšanas pabalstus, atlīdzības un pensijas, valsts sociālos pabalstus, stipendijas, kompensācijas, uzturlīdzekļus, atsevišķi dzīvojoša laulātā vai bērna vecāka sniegto materiālo atbalstu.

Par ienākumiem šo noteikumu izpratnē nav uzskatāmi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 5. pantā minētie ienākumi, kā arī pašvaldības iepriekš izmaksātie sociālās palīdzības pabalsti.

Saskaņā ar likuma 5. pantu, novērtējot klienta materiālos resursus, par ienākumiem neuzskata pabalstus bērna piedzimšanas gadījumā, kā arī šajā likumā noteiktos pašvaldības sociālās palīdzības pabalstus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas