E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11197
Lasīšanai: 2 minūtes
11
11

Bezalgas atvaļinājuma laikā apmaksā tikai slimības lapu B

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. janvārī, 2017
Sintija

Šobrīd, vienojoties ar darba devēju, esmu devusies bezalgas atvaļinājumā uz 5 nedēļām, taču nu esmu saslimusi un rīt došos pie ārsta. Jautājums – vai par slimošanas periodu bezalgas atvaļinājuma laikā es saņemšu slimības pabalstu?

A
atbild:
17. janvārī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja darbinieks slimības laikā atradies atvaļinājumā bez darba samaksas saglabāšanas, darba devējam nav pienākuma maksāt slimības naudu (darbnespējas lapu A), jo darbinieks šajā laikā nekādus ienākumus nezaudē. Jo saskaņā ar likuma „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” 36. panta pirmo daļu darba devējs slimības naudu aprēķina par darbnespējas dienām (stundām), kurās darba ņēmējam būtu bijis jāstrādā.

Slimības lapu B, ja darbinieks ir saslimis bezalgas atvaļinājuma laikā, apmaksā VSAA atbilstoši īpašai kārtībai, kas noteikta likuma 16. pantā – slimības pabalstu piešķir ar darba nespējas 11. dienu, taču ne ātrāk par dienu, kad personai bija jāierodas darbā pēc šā atvaļinājuma beigām. Proti, slimības naudas izmaksa būs pēc atgriešanās no bezalgas atvaļinājuma.

Labs saturs
11
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas