E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11190
Lasīšanai: 2 minūtes

Citi darba pienākumi neuzliek pienākumu maksāt iepriekšējo algu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. janvārī, 2017
Lauma

Darbiniekam ir ārsta izsniegta izziņa, ka viņš veselības stāvokļa dēļ nevar turpināt līdzšinējo darbu. Darba devējs piedāvā vietā darbu ar minimālo algu 380 eiro mēnesī. Ja neesot apmierināts, tad lai rakstot iesniegumu, lai atbrīvo no darba pēc paša vēlēšanās. Līdz tam darbiniekam bija darbs ar algu 1900 eiro mēnesī. Vai darba devējs tā drīkst darīt?

A
atbild:
14. februārī, 2017
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Saskaņā ar Darba likuma 37. panta divpadsmito daļu darba devējs nepielaiž darbinieku pie nolīgtā darba, ja darbinieks nespēj veikt nolīgto darbu veselības stāvokļa dēļ un to apliecina ārsta atzinums.

Šādā situācijā pusēm jāvienojas par darba līguma grozījumiem un tādu amata pienākumu veikšanu, kuri nepasliktinātu darbinieka esošo veselības stāvokli. Tomēr gadījumā, ja puses vienojas par citu darba pienākumu veikšanu, kuri nepasliktina darbinieka veselības stāvokli, darba devējam nav pienākuma nodrošināt iepriekšējo darba samaksu.

Ja puses nevar vienoties par veicamo darbu, kurš atbilst darbinieka veselības stāvoklim, darba tiesiskās attiecības izbeidzamas Darba likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas