E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11188
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

ES finansējums privātmājai nav pieejams

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. janvārī, 2017
Liāna

Labdien! Vai šobrīd vai arī tuvāko gadu laikā privātmāju (divu dzīvokļu īpašuma) īpašniekiem būs iespēja pieteikties ES līdzfinansējuma saņemšanai katlu uzstādīšanai privātmājā siltumenerģijas ražošanai no atjaunojamiem energoresursiem (malkas, saules kolektoriem)? Vienlaikus vēlētos zināt arī, vai ir kādi aktuāli projekti, kuru ietvaros privātmāju īpašnieki var iesniegt pieteikumus par līdzfinansējuma saņemšanu privātmājas siltināšanai (energoefektivitātes paaugstināšanai). Jau iepriekš paldies! Ceru uz ātrāku atbildi!

A
atbild:
18. janvārī, 2017

Atbildot uz lasītāja jautājumu, informējam, ka Ekonomikas ministrijas kompetencē esošo atbalsta programmu ietvaros atbalstu šādu aktivitāšu īstenošanai nav iespējams saņemt. Mūsu programmu ietvaros atbalstu var saņemt energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu ēkās, valsts ēkās un ražošanas objektos, kā arī plānota atbalsta programma centralizēto siltumtrašu modernizācijai.

Arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārraudzībā esošajos specifiskajos atbalsta mērķos 2014.–2020. gada ES fondu plānošanas periodā, kā arī Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta atbalsta ietvaros nav paredzēts finansējums atjaunojamo energoresursu izmantošanas veicināšanai mājsaimniecības sektorā vai mājsaimniecības sektora energoefektivitātes uzlabošanā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas