E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11181
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Tiesību uz atvieglojumu nav, ja apgādājamais reģistrējas kā SD veicējs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. janvārī, 2017
Elga

Labdien! Meita mācās augstskolā un nestrādā. Pašlaik es saņemu nodokļu atvieglojumu kā par apgādājamo personu (studentu) līdz 24 gadu vecumam. Vai, ja viņa sāk strādāt (reģistrējas) kā pašnodarbinātā persona ar zemiem ikmēneša ienākumiem, man kā mātei, kuras apgādībā viņa patlaban ir, tiks saglabāts nodokļu atvieglojums?

A
atbild:
17. janvārī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” ir noteikts, ka nodokļu maksātājam nepiemēro nodokļa atvieglojumu, ja apgādībā esošā persona ir reģistrējusies komercreģistrā kā individuālais komersants vai Valsts ieņēmumu dienestā (VID) kā saimnieciskās darbības (SD) veicējs.

Fizisko personu– saimnieciskās darbības veicēju– uzskata par pašnodarbinātu personu likuma “Par valsts sociālo apdrošināšanu” izpratnē. Pašnodarbinātai personai ir jāveic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, kad mēneša ienākumi (ieņēmumi, no kuriem atskaitīti ar to gūšanu saistītie izdevumi) ir sasnieguši 1/12 daļu no Ministru kabineta noteiktā valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu objekta minimālā apmēra – 380 eiro mēnesī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas