E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11178
Lasīšanai: 3 minūtes

Jāvēršas pie zvērināta notāra

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. janvārī, 2017
Zanda

Labdien! Ļoti nepieciešama Jūsu palīdzība. Situācija ir šāda – mamma ar tēti šķiras. Viņš visu laiku ir dzēris, vardarbīgi izturējies pret mums. Īsti darbā nav strādājis, dzīvojis uz mammas rēķina. Mamma ir invalīds, bija krūts vēzis. Kad beidzot es esmu nostājusies uz kājām un sāku strādāt, kļuvu neatkarīgāka no vecākiem, tad aizpagājušajā vasarā viņa dzeršana pielika visam punktu un mamma iesniedza šķiršanos. Tagad tēvs pieprasa viņam atmaksāt 5000 eiro un visu laiku man vai māsai draud, ka atņems māju (māja mammai pirms laulības pienācās kā mantojums, bet līdz galam tas nav nokārtots). Mēs ar māsu arī tagad dzīvojam mājās. Viņš pat nepaskatās, ka viņam ir meitas un arī ir jādzīvo, bet vēlas mūs iznīcināt. Mammai viņam divu gadu laikā jāatmaksā 4000 eiro, mēnesī 200 eiro, viņas alga ir uz rokas 201 eiro, dzīvošanai nepaliek nekas. Vai ir kāda robeža tam, cik no otra var pieprasīt? Kā var atņemt visu? Es esmu stresā, jo, protams, gribu palīdzēt, bet cik tas iespējams? No visiem stresiem esmu nokritusies svarā, ieēst nevaru. Varbūt no viņa var piedzīt kādu morālo kompensāciju? Sāku apsvērt, ka bez psihologa neiztikt, jo netieku galā. Jau dzeru “Nervostrong”. Pašlaik viņš nedzīvo pie mums, bet, šādā veidā draudot, emocionālā vardarbība no viņa puses turpinās. Tas īsumā, to gribēju pajautāt.

A
atbild:
09. februārī, 2017
Latvijas notārs
Anta Maldupe-Krūmiņa, zvērināta notāre

Saprotu, ka Jūsu vecākiem ir sākts laulības šķiršanas process, kā arī Jūs norādāt, ka mamma aizpagājušajā vasarā ir iesniegusi šķiršanos. Līdz ar to pieņemu, ka šis process šobrīd norit tiesā, jo par laulības šķiršanas procesa sākšanu pie notāra abiem laulātajiem jāvienojas, iesniedzot kopīgu iesniegumu.

No Jūsu rakstītā nav saprotams, kāds ir pamats tēva prasījumam 5000 eiro apmērā un vai tas ir izteikts tikai mutiski, mēģinot Jūs verbāli ietekmēt. Jebkurā gadījumā, lai sniegtu konsultāciju, būtu detalizēti jāiepazīstas ar šo lietu, tāpēc labākais risinājums Jums būtu doties pie zvērināta notāra, kurš ieteiks gan to, kā tālāk rīkoties, gan kur vērsties, lai nepieciešamības gadījumā Jūs varētu realizēt savu pārstāvību attiecīgajā tiesas procesā. Lai sameklētu dzīvesvietai tuvāko notāru, iesaku apmeklēt mājaslapu www.latvijasnotars.lv, kurā ir norādīts visu Latvijas notāru saraksts, prakses vietu adreses, kontakttālruņi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas