E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11163
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Ja uz vietas piemērots sods, lieta jau ir izskatīta

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. janvārī, 2017
Armands

Labdien! Tiku sodīts ar 30 eiro un 2 soda punktiem! Bauskā pie autoostas, nogriežoties pa kreisi, neievēroju papildsekciju! Iedegās zaļā gaisma, sāka kustību pretī nākošās automašīnas, iebraucu krustojumā! Kad tumsā ievēroju, ka ir papildsekcija, sagaidīju, lai nogrieztos pa kreisi, zaļo gaismu un turpināju manevru! Iegriežoties “Superneto” un apstājoties, pieskrēja policists un pieprasīja dokumentus! Protokolu neesmu parakstījis un uz lietas izskatīšanu neesmu uzaicināts, pat nezinu, kur. Kā man rīkoties? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
13. februārī, 2017
Valsts policija
Simona Grāvīte, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Gadījumos, kad sods ir piemērots uz vietas, lieta jau ir izskatīta, jo lēmums ir pieņemts. Ir gadījumi, kad sodu uz vietas nevar piemērot, tad personai, kuru sauc pie atbildības, pēc protokola saņemšanas 30 dienu laikā ir tiesības ierasties uz lietas izskatīšanu. Ja 30 dienu laikā persona neierodas, lietu izskata bez viņas klātbūtnes un paziņo par pieņemto lēmumu.

Protokola kopijas nesaņemšana var būt saistīta ar to, ka persona atsakās minēto protokolu parakstīt, vai arī protokols tiek sagatavots bez personas klātbūtnes. Pēdējā gadījumā saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 248.1 pantu protokola kopiju attiecīgā persona saņem pa pastu, elektronisko pastu vai klātienē.

Lai noskaidrotu jautājumus saistībā ar administratīvo pārkāpumu un soda apmēru, jāvēršas Valsts policijas attiecīgā reģiona pārvaldes kārtības policijas pārvaldē. Rīgā tas ir Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Satiksmes administratīvo pārkāpumu izskatīšanas birojs, kurš atrodas Rīgā, Gaujas ielā 15.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas