E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11135
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja UGF izmaksā uzturlīdzekļus mazāk par minimālo apmēru

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. janvārī, 2017
Sigita

Labdien! 2010. gadā stājās spēkā tiesas lēmums par to, ka bērnu tēvam pēc šķiršanās ir jāmaksā uzturlīdzekļi. Tos maksā tagad valsts. Bet maksā tajā apmērā, kāds bija noteikts 2010. gadā, t.i., nepārsniedzot 50 latus. Vai man ir tiesības šo lēmumu pārsūdzēt? Kā pareizi man rīkoties? Paldies!

A
atbild:
12. janvārī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Jā, Jums ir tādas tiesības. Šajā gadījumā ir jāsniedz tiesā jauna prasība par uzturlīdzekļu apmēra palielināšanu.

Tiklīdz spēkā stāsies jaunais tiesas nolēmums par uzturlīdzekļu piedziņu, Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija izbeigs uzturlīdzekļu izmaksu, pamatojoties uz šobrīd spēkā esošo tiesas nolēmumu, un Jums būs jāvēršas pie zvērināta tiesu izpildītāja ar jauno izpildu rakstu, kā arī fonda administrācijai jāiesniedz jauns uzturlīdzekļu izmaksas iesniegums. Ja uzturlīdzekļu izmaksas iesniegums fonda administrācijā tiks saņemts triju mēnešu laikā no dienas, kad stājies spēkā lēmums par uzturlīdzekļu izmaksas izbeigšanu, izmaksājamo uzturlīdzekļu apmērs tiks aprēķināts (jaunajā apmērā), skaitot no dienas, kad uzturlīdzekļu izmaksa no Uzturlīdzekļu garantiju fonda tika izbeigta.

Atbilstoši Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 13. panta pirmās daļas 5. punktam Jums ir pienākums ne vēlāk kā triju darba dienu laikā, iesniedzot attiecīgu iesniegumu, informēt fonda administrāciju par to, ka spēkā stājies jauns tiesas nolēmums par uzturlīdzekļu piedziņu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas