E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11128
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Bērnu izklaides istaba

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. janvārī, 2017
Kristīne

Labdien, esmu ieplānojusi atvērt bērnu izklaides istabu, kur bērni vecāku pavadībā ierodas un izklaidējas vai svin savus svētkus. Vai gadījumā, kad bērni ierodas un atrodas vecāku uzraudzībā, uz mani arī kāda atbildība gulstas?

A
atbild:
19. janvārī, 2017
Laura Studente
LV portālam

Tā kā jautājumā esat norādījusi, ka plānojat piedāvāt bērnu īslaicīgu izklaidi vecāku klātbūtnē (vai citu pieaugušo klātbūtnē, kam vecāki uzticējuši bērnus un kas nav izklaides centra darbinieki), tāds centrs nav jāreģistrē bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrā.

Taču pirms bērnu rotaļu istabas vai tai līdzīgas bērnu pieskatīšanas vietas atvēršanas ir rūpīgi jāiepazīstas ar normatīvo aktu prasībām, kādām jāatbilst bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam, kas sniedz pakalpojumu ārpus bērna dzīvesvietas, kādi ir tā pienākumi un atbildība. Tas noteikts MK noteikumos Nr. 404 "Prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrēšanas kārtība".

Pirmkārt, pakalpojumu sniedzējam ir jābūt reģistrētam kā komersantam, kooperatīvai sabiedrībai, biedrībai, nodibinājumam, personālsabiedrībai vai reliģiskai organizācijai. Tādējādi vispirms jāizveido juridisks pamats bērnu attīstības centra darbībai un jāreģistrējas kā juridiskai personai.

Ļoti nozīmīga ir arī piemērotu telpu izvēle. Lai varētu uzsākt darbību, pakalpojuma sniedzējam jāsaņem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) atzinums par pakalpojuma sniegšanas vietas atbilstību ugunsdrošības prasībām (10.2. punkts).

Plašāks skaidrojums par šo tēmu LV portāla rakstā „Bērnu rotaļu centra izveide. Ar ko sākt?”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas