E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11126
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Pēc ilgstošas slimošanas var prasīt arodārsta pārbaudi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. janvārī, 2017
Skaidrīte

Man sešus mēnešus bija DNL. DEĀK piešķīra invaliditāti un izdarīja par to atzīmi DNL. Vai ārsts vēl var pagarināt DNL? Ko darīt, ja DNL vairs nepagarina? Darbavietā man liek rakstīt atlūgumu uz pašas vēlēšanos, jo negrib maksāt atlaišanas pabalstu. Citādi sola, ja man nebūšot DNL, tad atlaidīšot par darba kavējumiem. Vai viņiem ir tiesības tā darīt? Kā pareizi rīkoties tādā situācijā, lai nezaudētu atlaišanas pabalstu? Šajā darbavietā esmu nostrādājusi 13 gadus.

A
atbild:
15. februārī, 2017
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Konsultatīvā centra vadītāja

Darbiniekam ir pienākums gadījumā, ja ārsts noslēdz slimības lapu, atgriezties darbā.

Pēc ilgstošas prombūtnes, kuru izraisīja darbnespēja, darbiniekam, neraugoties uz piešķirto invaliditāti, ir tiesības pieprasīt ārpuskārtas veselības pārbaudi pie arodslimību ārsta, lai pārliecinātos, ka veselības stāvoklis atbilst veicamajam darbam. Arodslimību ārsts pēc tam, kad saņemti izmeklējumu un speciālistu apskates rezultāti un veikta personas izmeklēšana, sniedz atzinumu par personas veselības stāvokļa atbilstību veicamajam darbam.

Ja tiek konstatēti veselības traucējumi, kurus veselībai kaitīgie darba vides faktori var būtiski pasliktināt un ietekmēt, arodslimību ārsts sniedz ieteikumus nodarbinātā veselības aizsardzībai darba vietā (kolektīvie, individuālie aizsardzības līdzekļi, īpaši uz konkrēto personu vērsti veselības aizsardzības pasākumi), kurus darba devējam jāizpilda.

Ja arodslimību ārsts konstatē, ka darbinieks nespēj veikt nolīgto darbu veselības stāvokļa dēļ, darba devējs var uzteikt darba līgumu saskaņā ar Darba likuma 101. panta pirmās daļas 7. punktu – darbinieks nespēj veikt nolīgto darbu veselības stāvokļa dēļ un to apstiprina ārsta atzinums. Ja darba līgums tiek uzteikts saskaņā ar Darba likuma 101. panta pirmās daļas 7. punktu, darbiniekam pienākas atlaišanas pabalsts, kura apmērs atkarīgs no nostrādātā laika pie darba devēja un ir noteikts Darba likuma 112.pantā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas