E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11105
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Parādniekam ir tiesības un pienākums veidot komunikāciju ar tiesu izpildītāju

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2017
Sarmite

Sveiki! Pārbaudot bankas kontu, secināju, ka tiesu izpildītāja noņēmusi naudu, bet pēc 3 dienām daļa summas tika atgriezta. Maksājuma mērķī tiku minēta kā parādniece. Tā kā pat nenojaušu, ko esmu parādā, mēģināju sazināties ar tiesas izpildītāju, zvanot un rakstot uz e-pastu. Nekur man netika atbildēts. Nekādu pavēsti neesmu saņēmusi. Adresi esmu deklarējusi ārzemēs. Kā man uzzināt, kas tā par lietu, ja tiesu izpildītājs neatbild?

A
atbild:
11. janvārī, 2017

Jūsu aprakstītā situācija ir savāda un tādai nevajadzētu rasties.
Pirmkārt, Jums var ieteikt atkārtoti zvanīt un atkārtoti sūtīt e-pastus konkrētajam tiesu izpildītājam. Otrkārt, Jums saskaņā ar Iesniegumu likumu ir tiesības tiesu izpildītājam rakstīt iesniegumu par sev interesējošiem jautājumiem. Tādējādi tiesu izpildītājam būs pienākums sniegt Jums rakstveida atbildi viena mēneša laikā.
Treškārt, katram tiesu izpildītājam ir pieņemšanas laiki, Jūs varat to izmantot, lai ierastos klātienē un noskaidrotu visus sev interesējošos jautājumus. Jāpiebilst, ka praksē ļoti bieži tiesu izpildītāji pieņem ne tikai pieņemšanas laikos, bet katru darba dienu. Tiesu izpildītāju kontaktinformācija un pieņemšanas laiki atrodami tiesu izpildītāju padomes mājaslapā www.lzti.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas