E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11099
Lasīšanai: 2 minūtes

Izīrētājam jānodrošina, lai pienācīgi darbojas visas mājā uzstādītās iekārtas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2017
goodgirl07@inbox.lv

Sakiet, lūdzu, ja cilvēki izīrē māju un sākas problēmas ar apkures granulu katlu? Kā man labāk rīkoties? Vai saimniecei jāsaremontē? Paldies!

A
atbild:
09. janvārī, 2017
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Par apkures katla darbības traucējumiem Jums ir jāziņo izīrētājam – tātad mājas īpašniekam. Likuma "Par dzīvojamo telpu īri" 40. pantā ir noteikts: "Izīrētāja pienākums ir nodot īrniekam dzīvojamo māju (dzīvojamo telpu) ar visiem tās piederumiem tādā stāvoklī, lai īrnieks varētu dzīvojamo māju (dzīvojamo telpu) lietot un iegūt no tās visu to labumu, kādu viņam saskaņā ar dzīvojamās telpas īres līgumu ir tiesības saņemt."

Šajā gadījumā svarīgi ir īres līguma nosacījumi – minētajā dokumentā noteikti vajadzētu būt punktam, ka īpašniekam jāgādā, lai izīrētajā objektā pienācīgi funkcionē visas tehniskās ietaises, kas nodrošina īrniekiem normālus dzīves apstākļus.

Izņēmums varētu būt tad, ja apkures katlu īrnieki nav ekspluatējuši atbilstoši tehniskajiem noteikumiem, kas izraisījuši tā darbības traucējumus. Tad vaininiekiem pašiem arī jāgādā par apkures katla salabošanu.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 65 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas