E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11082
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Piekļuves nodrošināšana nenozīmē tikai durvju atvēršanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. janvārī, 2017
Agnese

Labdien! Lietas būtība ir tāda – kaimiņiem ir problēmas ar ūdens spiedienu, bet mūsu dzīvoklī atrodas stāvvads. Lai veiktu vajadzīgo remontu, es saprotu, ka mums ir jānodrošina piekļuve, to nosaka likums, taču viņu darbības rezultātā tiks uzlauzta siena. Jautājums – vai pastāv arī kāds likums par labu īpašniekiem, kā minimums kāda kompensācija, jo jūtamies neaizsargāti? Mēs šobrīd neesam pasargāti no tā, ka katru mēnesi kāds var nākt un lauzt to sienu? Paldies!

A
atbild:
12. janvārī, 2017
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Vitolds Peipiņš
Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš skaidro: "Jā, dzīvokļa īpašniekam ir jānodrošina piekļuve kopīpašuma daļai – stāvvadam. Bet piekļuves nodrošināšana nenozīmē tikai atvērt durvis un ielaist dzīvoklī remontētājus, šis jēdziens ir traktējams plašāk – arī kā piekļuves nodrošināšana inženierkomunikācijām. Ja tās ir kaut kādā veidā nosegtas, piekļuve nav nodrošināta. Protams, ūdensvada meistari nav kosmētiskā remonta speciālisti, tādēļ dzīvokļa īpašnieks pats var parūpēties, lai stāvvadu saudzīgi atsegtu paša algoti labi amatnieki. Par piekļuves nodrošināšanu ir īpaši jāpadomā: piemēram, ja ir niša, kurā atrodas stāvvads, tad to var aizklāt ar dekoratīvu, viegli noņemamu paneli, lai siena ikreiz nav jābojā."

V. Peipiņš arī norāda – kaut arī apsaimniekotāja pienākums nav gādāt par perfektu remontētās vietas atjaunošanu, viss ir atkarīgs no tā sapratnes un spējas vienoties ar dzīvokļa īpašnieku. Ja remonta radītie bojājumi ir vērā ņemami, tad dzīvokļa īpašniekam ir jācenšas vienoties par to, kādā veidā apsaimniekotājs šādi radītos materiālos zaudējumus varētu atlīdzināt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 67 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas