E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11057
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Piedziņu var vērst uz nodokļu pārmaksu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. decembrī, 2016
Marite

Manā apgādībā ir divi bērni un ir parādsaistības. Man nesen pārskaitīja nodokļu pārmaksu 103 eiro, un tie pa ceļam pazuda, jo ir izpildraksts. Bankas, kuras man informāciju nesniedz, kas paņem naudu. Vai ir tāds likums, kas atļauj noņemt visus ienākošos līdzekļus?

A
atbild:
04. janvārī, 2017

Jūsu gadījumā runa ir par nenokārtotām parādsaistībām, kuru izpildu lieta ir iesniegta zvērinātam tiesu izpildītājam parāda piespiedu piedziņai.

Konkrētajā gadījumā tiesu izpildītājs saskaņā ar Civilprocesa likuma 599. panta pirmo un otro daļu ir vērsis piedziņu uz naudas līdzekļiem, kas parādniekam pienākas no trešajām personām, -  nodokļu pārmaksu.

Proti, ja piedziņu vērš uz naudas līdzekļiem, kas pienākas no citām personām, tiesu izpildītājs nosūta šīm personām pieprasījumu paziņot, vai tām ir pienākums samaksāt kādas summas parādniekam, uz kāda pamata un kādā termiņā.  Vienlaikus ar pieprasījumu tiesu izpildītājs paziņo, ka šie naudas līdzekļi tiek apķīlāti piedziņas summas un sprieduma izpildes izdevumu apmērā un ka līdz pilnīgai piedzenamās summas un sprieduma izpildes izdevumu dzēšanai šīm personām naudas līdzekļi jāieskaita tiesu izpildītāja depozīta kontā.

Jāatgādina, ka parādniekam ir ne vien tiesības, bet arī pienākums uzturēt kontaktu ar tiesu izpildītāju, kas palīdz situāciju risināt bez liekām domstarpībām. Tāpēc par precīzu summu, kas pārskaitīta tiesu izpildītājam uz viņa depozīta kontu, Jums vislabāk ir interesēties pie paša tiesu izpildītāja, kā arī pārrunāt citus jautājumus saistībā ar parāda nomaksu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas