E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11045
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājuma laikā atbrīvot no darba nedrīkst

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. decembrī, 2016
Irina Savkina

Esmu atvaļinājumā līdz 20.01.2017. 27.12.2016. sakarā ar reorganizāciju darbinieki saņēma lēmumus par atlaišanu no darba, viņiem pēdējā darba diena – 30.01.2017. Kā būs manā situācijā? Un kā man pareizi rīkoties?

A
atbild:
11. janvārī, 2017
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Saskaņā ar Darba likuma 109. panta trešo daļu darba devējam nav tiesību uzteikt darba līgumu darbinieka pārejošas darbnespējas laikā, kā arī laikā, kad darbinieks ir atvaļinājumā vai neveic darbu citu attaisnojošu iemeslu dēļ.

Tad, kad beigsies Jūsu ikgadējais atvaļinājums, proti, 20.01.2017., darba devējam būs jārisina Jūsu nodarbināšanas jautājumi saistībā ar uzņēmuma reorganizāciju. Gadījumā, ja arī Jums tiks uzteikts darba līgums sakarā ar darbinieku skaita samazināšanu, uzteikuma termiņš ir viens mēnesis, kā to nosaka Darba likuma 103. panta pirmās daļas 3. punkts. Uzteikuma termiņa laikā darba devējam jānodrošina Jums darbs saskaņā ar noslēgtā darba līguma nosacījumiem, kā arī saskaņā ar Jūsu rakstveida pieprasījumu nolīgtā darba laika ietvaros jāpiešķir atbilstošs laiks cita darba meklēšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas