E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11040
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādu piedziņa, ja strādā vairāk nekā vienā darbavietā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. decembrī, 2016
Arnis

Labdien! Esmu uzturlīdzekļu parādnieks. Izpildu lieta par uzturlīdzekļu piedziņu ir nodota zvērinātam tiesu izpildītājam un no man aprēķinātās darba algas iztikai tiek atstāti normatīvajos aktos noteiktie 185 eiro. Labprāt strādātu blakus darbu, tomēr nav īsti skaidrs, vai no otras darbavietas ienākumiem arī tiks atvilkti uzturlīdzekļu parādi un atstāti tikai 185 eiro? Kādi normatīvie akti nosaka tiesības vērst piedziņu uz ienākumiem no blakus darba? Paldies.

A
atbild:
30. decembrī, 2016

Darba likuma 91. pants nosaka, ka darbiniekam ir tiesības slēgt darba līgumu ar vairākiem darba devējiem, ja darba līgumā vai darba koplīgumā nav noteikts citādi.

Ja darba devējs neiebilst par blakus darbu un Jūs sāksiet strādāt vēl citā darbavietā, tiesu izpildītājs arī otrajam darba devējam noteikti nosūtīs rīkojumu par ieturējumu veikšanu.

Tas nozīmē, ka var izveidoties situācija, ka otrajā darbā Jums līdz parādsaistību dzēšanai ieturēs pilnīgi visus naudas līdzekļus, jo atbilstoši Civilprocesa likuma 594. pantam uzturlīdzekļu piedziņas lietās nepilngadīgu bērnu uzturam vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas labā no parādniekam izmaksājamās darba samaksas un tai pielīdzinātajiem maksājumiem ieturējumus pēc izpildu dokumentiem izdara, saglabājot 50% no minimālās mēneša darba algas un uz katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu naudas līdzekļi valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā vienā darbavietā, nevis visās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas