E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11035
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Personai ir tiesības uzzināt, kas par viņu prasījis informāciju

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. decembrī, 2016
Inga

Labdien. Ir aizdomas, ka iestādē strādājoša persona, kurai, iespējams ir pieeja datu bāzēm, par mani ir ievākusi un izplata personīgu informāciju. Esmu dzirdējusi, ka ir iespējams reizi gadā lūgt informāciju, kas ir pieprasījuši datu bāzēs par mani informāciju. Ja tā ir, tad kā jārīkojas un kur jāveic pieprasījums? Varbūt varu to redzēt pati caur portālu Latvija.lv? Nevēlos iesaistīt tiesībsargājošās institūcijas, mans mērķis, ja apstiprinātos, ka vainojama minētā persona, runāt aci pret aci un brīdināt, ka nākamajā reizē rīkošos juridiski. Paldies.

A
atbild:
30. decembrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pamatojoties uz Fizisko personu datu aizsardzības likuma 15. pantu ikvienai personai ir tiesības ne biežāk kā divas reizes gadā iegūt informāciju:

1) kas par viņu savākta jebkurā personas datu apstrādes sistēmā;

2) par tām fiziskajām vai juridiskajām personām, kuras noteiktā laikposmā no datu turētāja ir prasījušas informāciju par personu. Informāciju var pieprasīt no visiem uzņēmumiem/iestādēm, kur esat reģistrēta kā klients.

Elektroniskās saziņas iespējas un nosacījumi ir atrodami portāla “Latvija.lv” sadaļā Kā oficiāli sazināties ar iestādi elektroniski.

Portālā “Latvija.lv” ir iespējams nosūtīt e-iesniegumu ikvienai valsts vai pašvaldības iestādei, izmantojot e-pakalpojumu “E-iesniegums iestādei”.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 51 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas