E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11015
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Ja māja nav īpašnieku valdījumā, noteikumi ir jāievēro

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. decembrī, 2016
Jānis

MK 2008. g. 9. dec. noteikumu Nr.1013 19. p. nosaka: “Ja veidojas starpība starp mājas kopējā ūdens skaitītāja rādījumu un dzīvokļu īpašumos ar skaitītājiem noteikto ūdens patēriņu, ieskaitot arī avārijās un remontā nopludināto ūdens daudzumu (turpmāk – ūdens patēriņa starpība), tiek veikts ūdens patēriņa pārrēķins. Dzīvokļa īpašnieks ūdens patēriņa starpību sedz atbilstoši atsevišķo īpašumu skaitam." Vai ūdens piegādātājam vai mājas pārvaldniekam šī noteikumu prasība ir obligāti jāpilda, vai arī drīkst to neievērot?

A
atbild:
30. decembrī, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Minitru kabineta noteikumi Nr. 1013 “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” attiecas uz dzīvojamām mājām, kuras dzīvokļu īpašnieki nav pārņēmuši valdījumā un kurās pakalpojumi tiek sniegti ar valsts dzīvojamās mājas valdītāja vai pašvaldības (pārvaldnieka) starpniecību (1.1. punkts).

Ja dzīvokļu īpašnieki māju ir pārņēmuši valdījumā un nolēmuši par citādu norēķinu kārtību, minētie MK noteikumi nav jāievēro. Piemēram, īpašnieki var būt noteikuši kārtību, ka ūdens patēriņa starpību aprēķina pēc noteikta koeficienta, un tad tas, kurš patērē vairāk ūdens, arī par patēriņa starpību maksā vairāk. Ja kādā dzīvoklī ūdeni vispār nepatērē, tad šāda maksājuma nebūs.

Ja dzīvokļu īpašnieki māju nav pārņēmuši valdījumā, tad pārvaldniekam (pašvaldības uzņēmumam) MK noteikumu Nr. 1013 normas ir jāņem vērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas